tiistai 15. helmikuuta 2022

Viisi vuotta Riitta Reissaa -blogia! Ja matka jatkuu!

Aika rientää kun on mukavaa! Tuntuu uskomattomalta, että Riitta Reissaa -ratsastusmatkablogin perustamisesta on jo viisi vuotta! Kerron blogissani toistakymmentä vuotta sitten käynnistyneestä ratsastusreissuputkesta, joka on vienyt eri puolille maailmaa yli 20 maahan ja yli 30 kohteeseen.

Costa Rican rantalaukoilla

Minulta kysytään usein reissujen helmiä, ja vastaan aina luokittelemalla reissut ratsastustyypin mukaan. Tässä muutamia nostoja. Ehkä sinäkin löydät tästä seuraavan reissukohteesi:

Kouluratsastusta teen mieluiten Portugalissa ihanilla lusitanoilla. Lempikohteitani Portugalissa ovat Monte Velho sekä Golega. Portugalin huikeilla opetusmestari-lusitanoilla olen päässyt tekemään laukanvaihtoja, piffeja ja paffeja sekä tavoittelemaan piruettiakin.

Vaellusten aatelia ovat yhtäältä ratsastussafari Botswanan savannilla, Mongolian aroilla, Ecuadorin tulivuorilla ja Albanian vuoristossa. Vaelluksilla on myös ihanaa sukeltaa kulttuurihistoriaan, kuten vaelluksella Loiren linnalaaksossa kuninkaiden ja kreivien linnasta toiseen. Golegan huikeissa lusitanofestareilla Portugalissa olen käynyt useammankin kerran ymmärtämässä, miten jokaisen portugalilaisen sielussa asuu pieni lusitano.

Välillä on ollut mahtavaa osallistua hevosihmisten arkeen, kuten hevosajossa Idahossa tai karjatilalla Argentiinassa.

Hevosajossa Idahossa

Ratsastusvaelluksella Ranskan linnalaakossa

Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Rantalaukat issikoilla Länsi-Tanskan rannikolla ja ratsastusvaellusTunturi-Lapissa, samoin viikonlopun maastoilut Levillä on helppo toteuttaa. Hyvä hinta-laatu -suhde löytyy edullisesta puolalaisesta kartanosta ja unkarilaisesta lännenratsastustilasta.

On ollut hauska löytää issikoita eri puolilta maailmaa: Islannista, Gotlannista, Tanskasta, RomaniastaKaikki ovat olleet huikeita reissuja!

Toisinaan opin jotain uutta: Irlannissa pääsin maastoesteille, Portugalissa kokeilin Working Equitation -työratsastusta ja Argentiinassa sain pientä tuntumaa hevospooloon. Hauskaa!

Jokaiselle jotakin: Olemme tykänneet kavereiden kanssa Portugalissa kohteista, joissa voi treenata sekä koulua että esteitä. Voi valita jomman kumman tai molemmat. Itse menen molempia, koska muuten hyppään niin harvoin. Hyviksi havaitut: Golega ja Porto.

Ja ruuat! Ne ovat iso osa matkaelämystä. Miten autenttisempaa ruokaa, sen parempi. Ranskassa se tarkoittaa herkkuja ja viiniä notkuvia picnic-pöytiä, Mongoliassa katsoin lähiruokalammasta silmiin muutamaa tuntia ennen ateriointia. Espanjan paellat, Georgian hachapurit, Costa Rican tuoreet hedelmät…Koskaan ei ole reissuilla jäänyt nälkä, päinvastoin!

Entä majoitus? Tarkoituksen mukaan: rantahotelleja Portugalissa ja Costa Ricassa, posliinipöntöllä vartustettu teltta tai sänky tähtitaivaan alla Botswanassa, kenttäteltta Lapissa ja Mongoliassa, perhemajoitusta Albaniassa. Kaikissa olen saanut hyvät unet, kunhan oma varustus on ollut asianmukainen.

Ulkoilmakylppäri Botswanan savannilla


Savannilla keskellä kirahvilaumaa

Entä koronaepidemia? No, aavistuksen jarrutti reissujalkaa, mutta avasi rinnalle kiinnostavaa tekemistä kotimaassa, kuten ratsastusjousiammuntaa, trick riding -temppuratsastusta, puomitreenejä länkkätunneilla. Mukavaa uutta tekemistä! Näistäkin olen postannut juttua blogiin.

Kylämäen hevostilalla Katariina Cozmein ratsastusjousiammuntakurssilla
.Trick Ridingia opettaa Anni Jauhiainen

Hevoselämään on tullut blogin myötä muutakin uutta kiinnostavaa, kuten osakkuus Janni Martikaisen  Paris 2024 -olympiahevosprojektissa. Mukaan kuulemma mahtuu vielä lisää innokkaita osallistujia tukemaan suomalaista kouluratsastusta!

Matka jatkuu! Kiitos matkaseuralle, olit sitten reissukaveri tai reissujuttujen lukija!

Georgian vuoristossa vauhtilaukkareissulla

Portugalin dressage-lomalla kävin myös maastossa


Ihana heppaystäväni Mongolian arolla vuonna 2009

Tässä lista postauksen kohteista:
Cowboy-lomia USAssa ja Kanadassa (Olin Idahossa, näihin seuraavaksi)7 kommenttia:

 1. Onnea viisivuotiaalle! Hyvä erikoisalue blogillasi - jää mieleen, tämä ei todellakaan ole mikään kaikki elämänalueet kattava yleisblogi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja onnea myös sinun 18-vuotiaalle Meriharakka-matkablogillesi!

   Poista
 2. Onnea blogillesi, on ollut mahtava seurata hiukan erilaista matkablogia :)

  VastaaPoista
 3. Tää on monipuolinen sekä erilainen blogi, joita nykyään on harvassa! 🤍

  VastaaPoista