keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Suokkiparatiisissa lokakuukin on parasta aikaa

Taas vierähti viikonloppu suomenhevostilalla Horsexploren ratsastuslomalla! Maastoilimme hapekkaassa syysilmassa, hikoilimme kouluratsastustunnilla ja piipahdimme pihatossa rapsuttamassa varsoja ja tammoja – niitä samoja, joita moikkasimme kesällä ja alkusyksystä valtavilla laitumilla. Joillakin Horsexploren suokkiviikonlopuilla pääsee myös kokeilemaan ratsastusjousiammuntaa – tämä oli juuri sellainen viikonloppu!

Lokakuun aurinko eikä tuulen virettäkään

Viikonlopun vietto alkoi piipahduksella kuntoutusrakennukseen, jossa pääsimme seuraamaan  kuntoutusta vesikävelykoneessa. Heppa katseli hieman ihmeissään, mutta asteli reippaasti sessionsa loppuun samalla, kun kuulimme hevostilan Elina-emännältä miten kävelykonetta käytetään eri kuntoutustarkoitukseen. Kiinnostavaa!

Viikonlopun ratsastussessio alkoi 1,5 tuntia kestäneellä ratsastustunnilla Satu-opettaja johdolla. Satu on napakka ja havainnollistaa oppinsa huumoristisilla kielikuvilla. Kun kuulee siirtyneensä käyntiin ”viikon myöhässä”, ymmärtää laahustavansa eikä ratsastavansa. Sadun opeilla pyöreä ja aavistuksen mukavuuden haluinen suokki muovautui allani rennosti koottuna kulkevaksi kouluratsuksi. Teimme tunnilla paljon erilaisia siirtymisiä sekä laukkaympyröitä ja pohkeenväistöä. KAIKKI tykkäävät Sadun tunneista. Hikeä ja ahaa-elämyksiä!

Suomenhevosilla maastoilu on niin sympaattista, että kavionjäljetkin ovat sydämenmuotoisia. Tällä kertaa maastoilimme 3 tuntia hapekkaassa, aavistuksen usvaisessa syysilmassa. Reitti halkoi varsinaissuomalaista maalaismaisemaa harmaantuvine sänkipeltoineen, maalaistaloineen, hevos- ja lihakarjalaitumineen. Kolme tuntia hujahti hetkessä käynti-  ravi- ja laukkapätkien rytmittäessä kulkuamme. Nämä hevoset tuntevat reitit ja maastot ja tietävät ammattinsa. Terapiamaasto! Seesteistä tunnelmaa ei turmellut edes reitille osunut suurisarvinen hirvi, joka pysäytti letkamme hetkeksi, mutta tajusi tuijotuskilpailun jälkeen vetäytyä pusikkoon. Hevoset pysyivät viilipyttyinä koko episodin ajan.


 
Hirvi vetäytyi pusikkoon

Tämä viikonloppu oli erityinen ratsastusjousiammuntaviikonloppu (muina Horsexploren viikonloppuina on ohjelmassa ”vain” maastoa ja koulua, ei joutskaria). Vietimme koko päivän Katariina Cozmein joutskariopissa ampuen aamupäivällä maasta käsin ja lounaan jälkeen ratsailta. Tällä kertaa tuntui, että oppi on alkanut mennä perille: osumatarkkuus oli viime kerrasta parantunut ja nuolen lento terävöitynyt. Kannattaa harjoitella. Oikeastaan pitäisi osaa oma jousi ja pari nuolta, jotta oppisin nokittamaan varmemmin. Sokkona nokitusta voi treenata vaikka telkkua katsellessa.

Ensin harjoitellaan ampumaan käynnissä

Tässä mennään vielä käynnissä, mutta ampuapasautettiin laukassakin!

Treenin tämänkertaiset oivallukseni: kun ammut, saata nuolikäsi ”nutturaan” (jottei nuoli lörpähdä maahan ennen taulua) ja tähtää alas vasemmalle (koska nuoleni tuppaa suhahtamaan aina oikealta ohi).

Porukassamme oli eri ikäisiä äitejä, tyttäriä ja ratsastuskavereita – ja täytyy sanoa, että tutussa hurtin huumorin porukassa treenaaminen on ihan huippua! Vitsi lentää ja tilannekomiikka loistaa!

Oripojat aterialla


Horsexploren ratsastusloma päättyy aina kierrokseen suokkitilan tiluksille ja pihatoille – vuodenajasta riippuen. On mahtavaa seurata hevosten elämänkiertoa astutuksineen, varsojen syntymisineen, tammojen, varsojen ja orien laitumineen.  Seuraava reissu on jo varattuna!

Varsat ja tammat pihatossa
Tässä ja tässä linkit edellisiin juttuihin suokkitilalta.

tässä juttu ratsastusjousiammunnasta

Horsexplore järjestää tänne viikonloppupaketteja:

Lisätiedot: riitta@horsexplore.com

La-su 12.-13.12. maasto&CMAS

La-su 6.-7.2. maasto&koulu

Reissussa mukana ihana ja laadukas House of Horses Helsinki  – ratsastus&vapaa-ajan vaatemerkki. Tällä kertaa erityisen hyvin pelitti heijastava säänkestävä takki.

Katariina Cozmei opettaa ratsastusjousiammuntaa ja CMASia sekä valmentaa eri puolilla Suomea.

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin ihanalle tuommoinen :) Tuo jousiammunta ratsailla ei ole ihan iisiä puuhaa.

  VastaaPoista
 2. Näistä tulee itsellekin ihan sellainen fiilis, että pitäisi joskus ratsastamaan päästä :D

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa kivalta viikonlopulta! Jousiammunta laukkaavan hevosen selästä ei varmaan onnistuisi multa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulin, mutta niin sitä vaan mennään!

   Poista
 4. Olisi ihana päästä ratsastamaan. Viime kerrasta on todella monta vuotta aikaa.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa tosi ihanalle! Itse en vaan voi tämmösissä käydä, oon niin kovin allerginen :)

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  VastaaPoista
 6. Joo, allergian kanssa ei pidä leikkiä eli hyvä päätös!

  VastaaPoista