torstai 12. marraskuuta 2020

Monté-treeni nro 4: näin EI sivuuteta ratakonetta

Tämänkertainen monté-treenimme sujui sateen merkeissä. Ensin tihuutti ja välillä oli kuulemma satanut kovaa, mutta me emme sitä tohotukseltamme huomanneet. Kotiin palattuani olivat takki, housut ja hanskat lätimärät. No, se ei selvästikään menoa haitannut!

Etukaarteessa lähes appelsiini-istunnassa!


Vetäisimme taas kolmen kierroksen treenin Vermon pääradalla. Päätimme  keskittyä appelsiini-istuntaan, mikä onnistuikin tällä kertaa suht hyvin ja aiempaa pidempiä pätkiä. Edistymisen kunniaksi saimme Erikalta uusia ohjeita: alamme keskittyä myös ratsastajille tuttuun lapatukeen. Sen pitäisi auttaa pitämään korsetti kasassa ja  helpottaa koko ”istuntaa” (jossa siis ei istuta, vaan ollaan hieman jockey-asentoa muistuttavassa asennossa).

Ensimmäisellä treenikerralla takamuksen ja satulan väliin mahtui kengurupallo

Parin treenikerran jälkeen vesimelooni

Neljännellä treenikerralla  enää appelsiini

Vaikka sade ei haitannut, koimme kuitenkin pienen jännitysmomentin, kun radalle saapui ratakone.  Kone kulki sisärataa kisasuuntaan eli vastapäivään, kun taas me menimme ulkorataa myötäpäivään. Kohtaaminen oli väistämätön.

Näppäränä tyttönä päätin ottaa ravispurtin hyvissä ajoin ennen ratakoneen kohtaamista, ja sivuuttaa kone hallitussa käynnissä. Se oli itse asiassa huonoin ratkaisu, koska Jeti otti kipinää sekä ravipätkästä että lähestyvästä koneesta, joten käyntiin siirtyminen oli todella työlästä. Ratkaisu oli myös typerä, sillä nyt Jetillä oli aikaa kauhistella konetta. 

Steppailimme hetken holtittomasti keskellä rataa, mutta sain kuitenkin hepan ”hanskaan” kunhan kone oli häipynyt kurvin taa. Opetus: ensi kerralla lukitsen hevosen ajatukset päätyöhön - eli raviin - menemällä hiljaista ravia vastaantulijoita kohdatessa ja siirtämällä hevosen käyntiin vasta myöhemmin.

Tuli tunnilta toinenkin idea, nimittäin hepan vaihto päittäin. Treenikaverini on minua pidempi ja hänen ratsastamansa Herkku Jetiä pienempi, joten hepan vaihto päittäin voi toimia molemmille. Lisäksi Herkulla on sen verran ratsukokemusta, että pysähtyy helpommin. Maitohapporeiteni kiittävät!

Mustavalkokuva sadepäivän kunniaksi


Tässä linkki Vermon Ravikouluun.

Tässä,ja tässä ja  tässä on juttuja aiemmista monté-treeneistämme.

Tässä linkki ihanaan House of Horses Helsinkiin, jonka tamineissa on mukava myös ratsastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti