keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Rento maastolenkki Irlannin AdaressaMikään ei rentouta reippaan esteratsastuspäivä päälle enemmän kuin terapeuttinen maastoratsastus kauniissa puistoympäristössä!  
Irlantilaista maalaismaisemaa (photocredit Marianne Hypönen)
Opettelin Irlannin Adaressa rataestetekniikkaa ja maastoesteratsastusta niin innostuneesti, että lievä estearkuus hautautui nopeasti oppimisennälän ja hyppäämisen ilon alle. Päivän päätteeksi oli kiva käyskennellä, ravata ja laukata läheisillä Hollwood-nimisillä tiluksilla. (Alla linkkejä aiempiin postauksiini Adaresta.) 


Kauniita vanhoja siltoja
Reitti kulki lyhyen matkaa asvalttista maalaistietä kohti puiston hiekkapolkuja, joita ravasimme ja laukkasimme mukavissa pätkissä. Puiston omistaa yhdysvaltalinen perhe, joka käy tiluksillaan lomaillessaan tunneilla ratsutilalla. Varoimme tallomasta puiston kaunista nurmea, sillä näin on omistajien kanssa sovittu. 
Puistoa halkovat useat pienet purot, jotka ylitimme vanhoja muraattien peittämiä kivisiltoja pitkin. Välillä ihastelimme vanhoja ruokokattoisia rakennuksia, välillä puistoon rakennettua rauhallista ankkalammikkoa.
Reitti sukelsi myös metsän siimekseen, jossa ravasimme mukavia ravipätkiä. Laukkapätkiä oli pari, ne olivat reipastahtisia ja hevoset pysyivät kivasti käsissä.

Paluumatkalla oli kiva seurata paikallisten autolijoiden huomaavaisuutta ratsukkoja kohtaan. Autot hidastivat tai peräti pysähtyivät antaen ratsukkojen kulkea rauhassa ohi. Autoista meitä tervehti iloisia irlantilaishymyjä.  Ilmankos hirtehinen Michell-oppaamme huikkasi traktorin kohdatessamme hurtisti ”Oh my God we are going to die!”

Reissussa mukana Hipposport. Ostin reissulle kevyen, vartalonmukaisen ja mukavan Comperdell Cross Protection –liivin. Käytin liiviä myös tasamalla maastoillessa ja koska se on päällä mukava, saatan käyttää sitä myös kotona ratsastustunneilla, vaikkei hypättäisikään. Koska Irlannissa sataa paljon, ostin myös sateenpitävän ja hengittävän Euro-starin Nabila-takin. Näillä mennään vielä monta matkaa.


Tässä linkki kohteeseen
Reissussa mukana Hipposport.
Tässä linkkejä edellisiin Irlanti-postauksiini:
Maastoesteradalla
Estetunneillahttps://www.horsexplore.com/ireland-adare
Ratsutila osana irlantilaista hevoskultturia 
https://hipposport.fi/

https://www.horsexplore.com/ireland-adare
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti