maanantai 4. toukokuuta 2020

Äidin ja tyttären KIVIkivi: ekologisia tuotteita ylle ja kotiin


Ekologisuus ja eettisyys ovat rantautuneet suomalaiseen tekstiilituotantoon ja -kulutukseen. Yhä useampi tekstiilituotteiden valmistaja perustaa toimintansa ekologisten ja eettisten arvojen varaan. Näin myös pieni espoolainen pellava- ja villatuotteita valmistava KIVIkivi.
Riitta Reissaa ja suomalainen KIVIkivi merinovillamekko
KIVIkivi inspiroituu merellisestä luonnosta


KIVIkivi on Tiina ja Liisa Saijonmaan, äidin ja tyttären, vuonna 2017 perustama espoolainen perheyritys, joka valmistaa ekologisia ja ergonomisia pellava- ja villatekstiileitä.

Ekologisuuden ja eettisyyden kaltaiset arvot ruokkivat itseään, jos ne tuottavat kuluttajille hinta-laatu – suhteeltaan ja käyttömukavuudeltaan toimivia ratkaisuja. Mielestäni KIVIkivin tuotteissa tässä on onnistuttu. Tuotteet ovat kauniita, mukavia, kestäviä ja järkevän hintaisia.
-Teemme äidin kanssa ensin itsellemme mallikappaleet ja päästämme ne tuotantoon vasta kun olemme varmoja niiden toimivuudesta, Liisa kertoo.

Saijonmaiden ajattelussa ekologisuus ja eettisyys näkyvät luonnonläheisyytenä, luonnosta inspiroitumisena, materiaalien korkeana laatuna, tuotteiden kestävyytenä ja käyttömukavuutena sekä asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kunnioittamisena.

Purjehdusta ja merielämää harrastavaa perhettä inspiroi meri. KIVIkivin malliston värimaailma ja yrityksen nimi KIVIkivi löytyvät meren ääreltä ja purjeista. Moniin tuotteisiin on printattu Harmaja-majakkasaaren koordinaatit. KIVIkiven vaatteet ovat yksinkertaisia ja linjakkaita, sopivat moneen tilanteeseen eikä niihin kyllästy. 
Saaristovillamekossa Tildan ja Fabianin kanssa päiväkävelyllä

Saaristovillamekko on yhtä aikaa lämmin ja vilpoisa


Toimivimmat tuotteet syntyvät todellisista tarpeista. KIVIkivi sai alkunsa Tiinan ja Liisan kyllästyttyä lastenvaatteiden riemunkirjavuuteen ja ryhdyttyä valmistamaan yksivärisiä laadukkaita lastenvaatteita. Pikkuhiljaa tuoteperhe laajeni naisten omien tarpeiden pohjalta vilpoisiin pellavalakoihin, kevyeen pellava-aamutakkiin, mukaviin ekopuuvillayöpaitoihin ja -mekkoihin sekä merinovillamekkoihin, ponchoihin ja huveihin. Nyt valikoimissa on omat tuotteet naisille, miehille, lapsille ja kotiin.
-Aloitimme lastenvaatteilla, mutta eniten meiltä ostetaan nykyisin pellava-aamutakkeja, muita naisten vaatteita sekä pellavalakanoita, Liisa kertoo.

Arvojen eteen on nähtävä vaivaa. Sopivien materiaalien ja ompelimoiden löytäminen on vaativaa.
-Kankaiden on oltava hyviä, ja ne muodostavatkin suurimman osan tuotteen valmistuskustannuksista. Testaamme äidin kanssa kaikki kankaat ennen kuin hyväksymme ne tuotantoon.
Ulappa-huppumekkoa saa myös mustana ja harmaana

Riitta Kosonen ja KIVIkivi-purjemekko
Purjemekko 6, kevätscillat ja darling chihuahuas


KIVIkivi haluaa toimia Suomessa ja lähialueilla. 
-Vaatteet valmistetaan Tallinnan ompelimolla, mutta kankaat ovat kotimaisia. Suomesta emme löytäneet ompelimoa, joka olisi pystynyt valmistamaan tuotteisiin aplikoidut numerot haluamallamme tavalla, Liisa kertoo.
Sertifioidut ekopuuvilla- ja mulesingvapaat merinovillakankaat hankitaan oriveteläiseltä Orneuleelta. Pellavatuotteet valmistetaan Latviassa.
-On mukavaa, kun voi asioida luotettavan suomalaisen kankaan tuottajan  kanssa suomeksi. Virossa asiointia helpottaa se, että meillä on virolaisompelimon kanssa yhteisen arvot.


Näin sivusta seuratessani lisäisin KIVIkivin arvojen joukkoon perheyhteyden. Onhan se hienoa, että äiti ja tytär ovat löytäneet vaatteista ja tekstiileistä yhteisen harrastuksen ja kasvattaneet siitä liiketoimintaa. KIVIkivi antaa Tiinalle ja Liisalle mahdollisuuden toteuttaa itseään. KIVIkivin kasvaessa Liisa jäi puoli vuotta sitten pois päivätyöstään pankkialalta, ja ompelua koko ikänsä harrastanut eläkeläinen Tiina-äiti on mukana suunnittelijana.
- Ideoimme ja teemme päätökset äidin kanssa yhdessä. Yksin olisin hukassa, tunnustaa Liisa.

Toiminta sovitetaan perheen arkeen. Tuotteita suunnitellaan se, mitä kolmen lapsen arjessa ehditään, tuotteet myydään kevyellä markkinoinnilla verkkokaupasta ja viestintä perustuu sosiaaliseen mediaan. Tätäkin ratkaisua puoltaa kustannustehokkuus:
- Tuotteitamme löytyy vain muutamasta kaupasta ja kesämarkkinapaikasta, sillä pidämme tuotteiden hinnat matalina eikä niiden kate oikein riitä jälleenmyyntiin.
Nyt Tiina ja Liisa ovat varustaneet perheitä vaattein ja lakanoin. Mitä seuraavaksi?
-Mitä vain! Meille KIVIkivi on tapa ajatella arjen ratkaisuja luonnonläheisesti, yksinkertaisesti ja kestävästi. Arjen ratkaisuista syntyy life style, joten seuraavat tuotteet voivat olla mitä vaan, vaikka kestäviä purjekankaisia istuinpäällisiä.
Ompelu ja suunnittelu ovat Saijonmaan suvussa perinne (Kuva: KIVIkivi)


Nyt kannattaa panostaa laatuun hyödyntämällä KIVIkivi-verkkokaupan alekampanjat:

ÄITIENPÄIVÄKAMPANJA: kaikki pellatuotteet -15% koodilla ÄITI15. Kampanja voimassa äitienpäivään saakka.

RIITTAREISSAA-koodilla -10% kaikista tuotteista.


Tässä linkki KIVIkiviverkkokauppaan 


Pellava-aamutakki on eniten myytyjä tuotteita (Kuva: KIVIkivi)


10 kommenttia:

 1. Ihanaa kun uusia vastuullisia vaatetusalan yrityksiä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta! Mutta sen eteen pitää yrityksenkin nähdä vaivaa. Ei ole helppoa. Toivottavasti kuluttajat palkitsevat. Kannattaa hyödyntää esim RIITTAREISSAA-alekoodia:)

   Poista
 2. Kauniita ja ajattomia vaatteita! Haluaisin liihotella pellava-aamutakissa! Olisipa ollut ihana äitienpäivälahja. Nyt sain kompostin. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kompostikin on mainio! Varmasti tuli tarpeeseen, olet siis ulkoilmaihminen:). Pellava-aamutakki on PARAS! Lämmin ja viileä, näyttävä ja rento. Siinä on kiva juoda kaffet pihallakin: KIVIkiviessä Kannattaa hyödyntää RIITTAREISSAA-alekoodi:)

   Poista
 3. Onnistuinpa pääsemään vihdoinkin tänne blogiisi! Tuollainen pellavainen aamutakki olisi ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet sitkeä! Arvasin että onnistut! Tuo pellavanuttu on täydellinen - ostoksille RIITTAREISSAA-koodilla:)

   Poista
 4. Ihania vaatteita! Todella kivat mallit ja tykkäön kun on vastuullisesti tuotettua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, vastuullisuus on arvo joka tulee ryminällä vaateteollisuuteenkin. Onneksi on edelläkävijöitä:) Jos innostut, hyödynnä RIITTAREISSAA-alekoodi niin olet mukana kannustamassa vastuullista tuotantoa:)

   Poista
 5. kuinka saada lainaa käynnistysyritykselle nopea hyväksyntälaina
  niinkin alhainen kuin 3 prosentin koron laina nolla vakuuslainalla
  info (Atlasloan@protonmail.ch / whatsapp +1(443)345-9339)


  VastaaPoista
 6. Hei, Renda on uusi verkkopalvelu jonka avulla voit vuokrata lähes mitä tahansa. Tee ekoteko ja aloita vuokraaminen tänään osoitteessa www.renda.rent

  VastaaPoista