keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Five Rings Stable: Janni Martikaisen Midi-ori esittäytyi omistajille

Kerroin aiemmin lähteneeni osakkaana mukaan kilparatsastaja Janni Martikaisen olympiaratsuprojektiin, joka kulkee nyt  nimellä Los Angeles 2028. Suureksi iloksemme Five Rings Stable -yhtymä löysi monen ahkeran ja työntäyteisen mutkan jälkeen Jannille kilparatsuksi viisivuotiaan KWPN-orin nimeltä Mister Diamond, tuttavallisemmin Midi. Pääsimme tutustumaan Midiin sekä Midin ja Jannin yhteistyöhön osakasiltaan Ruskasuon maneesiin. Kyllä on komea oripoika!

Midi, Janni ja minä (kuva: Ritva Waris-Wörlin)

Midi saapui maneesiin omistajien ihailtavaksi hieman ihmettelevin askelin ja arpoi muutamaan otteeseen mistä tässäkin tilaisuudessa ja mikrofoniselostuksessa on kyse, semminkin kun ei tämä miltään kilpailultakaan näytä. Selvästi ujostutti. Pikku hiljaa Midi rentoutui Jannin herkässä, taitavassa ja määrätietoisessa ratsastuksessa ja esitti meille kaunista, rentoa ja hyvätahtista ravia sekä hyvin pyörivää laukkaa. Passagekin näytti irtoavan helposti kaiken lomassa.

Jannin ratsastuksen lomassa projektin vetäjä Tarja "Tippa" Teräväinen kertoi ratsukon treenikuulumisia. Koska Midi on vielä kovin nuori, ovat ratsastustreenit lyhyitä,  korkeintaan puolen tunnin settejä, mutta sitäkin ajatuksellisempia. Tällä hetkellä ratsukko tekee paljon avoja ja sulkuja eräänlaisina "baby-versioina" pieninä pätkinä. Sulkutaivutukset auttavat Midiä saamaan voimaa takajalkoihin, sillä kuten Jannin valmentaja Janne Bergh totesi: Midi on ikäisekseen järkevä ja asiallinen ori, mutta tarvitsee voimaa. Taivutusten rinnalla Midin kanssa tehdään päivittäin laukanvaihtoja, joissa ori onkin jo osaava.

Jannin ja Midin meno (sorry kuvanlaatu, kuvasin katsomosta)

Lopuksi projektin kummi Katja "Kavioliitto" Ståhl kutsui halukkaat fanikuvaan Midin kanssa. No, kyllä menin! Katja antoi ohjeeksi, ettei Midille sitten löperrellä, koska Midi on salskea ORI. Vannon, etten löperellyt, mutta niin vaan Midi painoi päänsä syliini pariinkin otteeseen, vaikkei taskuissani ollut edes herkkuja. Herkät hetkemme ikuisti ammattikuvaaja Ritva Waris-Wörlinin.

Kas näin Midi tuli syliin (kuva: Ritva Waris-Wörlin)


Katja on olympiaheppaprojektin kummi

Five Rings Stable -projektiin voi hyvin liittyä vielä mukaan! Ota yhteyttä Janniin tai Virve Ruutu-Martikaiseen Hipposportiin! janni@hipposport.fi tai virve@hipposport.fi

Hyvissä fiiliksissä kaikki kolme! (kuva: Ritva Waris-Wörlin)1 kommentti: