keskiviikko 5. lokakuuta 2022

Ratsastusmatkailijan Euroopan Top5

Erilaiset hevorodut ja -kulttuuri ovat ratsastusmatkailun parasta antia. Vaikka kaikki kohteet ovat omalla tavallaan ihania, nousee joukosta  paljon reissaavan  bucket list, eli viisi kohdetta, jotka "kuuluu kokea". Tein Happy Rider -medialle kaksi TOP5 -listaa, toisen Euroopasta ja toisen extreme-matkoilta eri puolella maailmaa. Tässä Euroopan "vitonen".

Ratsastusmatkailijan Euroopan TOP5



8 kommenttia:

 1. Ratsastusmatkailu on todellakin erilaista eri maissa, mikä oli minulle hienoinen yllätys. Sen lisäksi, että eri maissa on hevosille opetettu erilaisia esteratoja (standardeja lukuun ottamatta), onko ratsastaminen eri roduilla erilaista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lähtökohtaisesti ratsastuksen periaatteet pätevät kaikille hevosroduille (istunta, paino, pohje, käsi...), mutta eri rotuisten hevosten rakenne vaihtelee, mikä tekee ratsastamisesta hieman erilaista. Lisäksi joissain hevoskulttuureissa on eroja esim siinä miten laukka nostetaan.

   Poista
 2. Näitä sun ratsastusreissuja on ollut mielenkiintoista seurata. Erilainen vinkkeli matkailuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! On tosiaan erilainen vinkkeli ja vie eri tavalla syvälle vieraaseen kulttuuriin.

   Poista
 3. Kiitos, Riitta! Huippuvinkkejä. Haaveilen vaelluksesta Islannista lasten kanssa yhdessä jonain päivänä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana haave! Islannissa on paljon vaellusmahdollisuuksia myös lasten kanssa. Kaunis maa!

   Poista
 4. Ihastuttava kirjoitus. Minulla on Riitta -niminen ystävä, kaimasi, joka on käynyt ratsastusretkillä Muhun saarella. Ainakin kahteen otteeseen. Minäkin olen käynyt Muhun saarella, mutta en ratsastamassa. Nämä ratsastusjutut ovat tällaiselle maallikolle avartavia. Kiitos Riitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Terveisiä kaimalle, että hyvä valinta tuo Muhu! Jos häntä kiinnostaa joku muukin kohde, voi laittaa vaikka minulla viestiä niin kerron lisää! Meilini on riittaAThorsexplore.com

   Poista