torstai 13. helmikuuta 2020

Ääni ratsastusmatkailulle!Minulla on ilo olla yksi Somegaalan2020 finalisteista, joista voittajat palkitaan GoExpo Horse –messuilla 29.2. Olen mukana huikeassa finalistiporukassa. Pelkkä finalistipaikka on suuri kunnia. 
Jäin miettimään mitä finaalipaikka merkitsee blogilleni ja miksi blogiani kannattaisi äänestää. Siksi, että:

Koulua, esteitä, maastoa, länkkää, hevosajoa, working equitation... ratsastusmatkailu rikastaa harrastusta!
1 Ääni Riitta Reissaalle on ääni ratsastusmatkailulle, yhdelle tavalle harrastaa upeaa hevosalaa suurine ja pienine ratsastuslajeineen, pararatsastuksineen ja terapiahevosineen. Ratsastusmatkailu on ratsastuksen alalaji muiden joukossa.  

Riitta Reissaa pitää tätä alalajia esillä.

2 Ratsastusmatkailu rikastaa harrastusta. Minulla se pelasti harrastuksen, joka uhkasi upota  kaviouraan. Halusin enemmän, halusin uutta, halusin käyttää ”osaamistani” jotenkin, semminkin kun hevosen omistaminen tai vuokraaminen ja kilpaileminen eivät tulleet kysymykseen. Reissuilta sain uutta puhtia harjoitteluun.

Riitta reissaa osoittaa, mitä ratsastusmatkailu antaa tavisratsastajalle.

3 Ratsastusmatkailu avartaa ja opettaa arvostamaan moninaisuutta. Vaikka risapaitaisen argentiinalaisgauchon ryhti häviää uljaalle espanjalaiselle kouluratsastajalle, lienee molempien tyyli toimiva, jos ratsut kulkevat tyytyväisinä ja moitteetta.  On ollut hienoa huomata pelkkään riimuun ja riimunaruun suitsitun costaricalaiscriollon laukkaavan rantahiekalla yhtä hyvässä kontrollissa kuin kanget suussa maneesissa taituroiva ibero-ori.

Riitta reissaa näyttää, että ratsastustyylejä on monia ja kaikilla on oma taustansa.

4 Ratsastusmatkailu opettaa arvostamaan hevosten erilaisuutta. Ketterästi vuoria valloittava hintelä tarpaaninhevonen on yhtä karismaattinen kuin GP-liikkeitä taituroiva lihaksikas lusitano.  En arvioi hevosen elämänlaatua tallin infran, tai hevosen lihasmassan mukaan, vaan kuinka iloisena ja halukkaana ratsuni starttaa päivän ohjelmaan.

Riitta reissaa muistuttaa, että tärkein mittari on tyytyväinen terve hevonen.

5 Ratsastusmatkailu on vastuullista. Hyvät ratsastusmatkatoimistot valvovat ja neuvovat yhteistyötallejaan hyvässä hengessä. Epäkohtiin puututaan ja tarvittaessa yhteistyö lopetetaan. Köyhissä maissa ratsastusmatkailijan tuomat ratsastus- ja majoitusmaksut ovat tärkeä lisä ihmisten arkeen.

Riitta reissaa kertoo maaseudun arjesta, jonne ratsain pääsee syvemmälle.

Somegaala2020:n hashtag on #positiivisempihevosala. Ratsastusmatkailu alleviivaa erilaisuuden ymmärtämistä, suvaitsevaisuutta ja tuo iloa harrastukseen. Se jos mikä luo positiivisuutta hevosalaan!

JOS OLET SAMAA MIELTÄ KANSSANI, ANNA ÄÄNESI RIITTA REISSAA –BLOGILLE JA FACEBOOK-SIVULLE. LINKKI ÄÄNESTYKSEEN ALLA.
KIITOS! 

14 kommenttia:

 1. Jotenkin on sellainen pieni kutina, että ratsastus saattaa olla ainakin pienesti omassakin elämässä mukana vielä jossain vaiheessa kun neiti tuosta kasvaa :D

  VastaaPoista
 2. Näin heppatyttönä sydäntä lämmittää aina, kun joku kirjoittaa hevosista! :) Pitää ehdottomasti perehtyä blogiisi lisää - ja pohtia, miten saisi hevoset sisällytettyä seuraavaan ulkomaanreissuun ;)

  Eveliina / Reissukuume

  VastaaPoista
 3. Minulla on ystävätär, joka harrastaa ratsastusmatkailua. Viime kesänä hän oli Viron Hiidenmaalla ratsastamassa.
  Olipa mukavaa lukea tästä aiheesta lisää blogissasi. Kiitos! Ja ääni tulee sinulle.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset, Tuula! Ja mukavia ratsastusreissuja ystävättärelle!

   Poista
 4. Toivottavasti menestystä kisassa tulee ja omalta osaltani olen tukemassa sinua siinä. Parasta lukemista on ollut hevosreissut maailmalla.

  VastaaPoista
 5. Ratsastusmatkailu on mulle henkilökohtaisesti myös rakkain matkustuksen laji :D Lähes joka reissulla jollain muotoa tulee joku hevoskohde käytyä, jos nyt ei varsinaisesti ratsastettua. Toivotaan menestystä somegaalaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ja mukava kuulla, että reissuihin liittyä hevostelua:) Se on parasta!

   Poista
 6. Olet kyllä hyvä esimerkki siitä, että blogin on hyvä erottautua - lifestyletekstikokoelmia ruokaa, vaatteita ja matkoja on jo niin paljon!

  VastaaPoista
 7. Onnea äänestykseen!

  Anna/kello neljän aamukahvi

  VastaaPoista
 8. Meidän 4v kuopus on kyllä jo nyt niin heppatyttö. <3 Saa nähdä mitä kaikkea se vielä tuo tullessaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaan.....:) Ihanaa heppaelämää teidän perheelle!

   Poista