torstai 4. toukokuuta 2017

Instagram Travel Thursday: lempimaani, Portugali

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday - tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Muru Mou ja Skimbaco.
instagram travel thursday, portugal, riitta reissaa, matkablogi, lusitano
Lusitano & Portugal- ratsastusmatkailun parhautta
Tämänkertaiseen IGTT-tempaukseen on harvinaisen helppo intoutua mukaan, onhan aiheena "lempimaani, -paikkani tai -alueeni". Ratsastusmatkabloggarina arvostan hevoskulttuurien moninaisuutta, mutta jotenkin veri vetää vuodesta toiseen toistuvasti yhteen maahan: Portugaliin.
riitta reissaa, portugal, instagram travel thursday, lusitano
Ratsastusmatkailun kauneinta infraa
Miksi? Hevoskulttuuri on juurtunut syvälle ja laajalle portugalilaiseen yhteiskuntaan ja lusitano-kansallisrodusta ollaan enemmän kuin ylpeitä. Golegan vuotuisille lusitanomessuille kokoontuvat maan "kaikki" hevostoimijat lähes vauvasta vaariin: kaupungin keskusareenalla esiintyy sulassa sovussa upeita ammattiratsukoita ja tavallisia maalaisratsastajia.

Lusitano näkyy kaikkialla: postilaatikoiden tarroissa, bussipysäkkien merkeissä, rakennusten koristemaalauksissa. Myös tulevat sukupolvet kasvatetaan hevoskulttuuriin: joidenkin koulujen opetusohjelmaan kuuluu ratsastus.

instagram travel thursday, portugal, riitta reissaa, golega
Mennään lusitanolla, eikun bussilla:)
instragram travel thursday, riitta reissaa, portugal, golega, lusitano
Golegan vuotuisille lusitanofestareille kerääntyvät KAIKKI
instagram travel thursday, riitta reissaa, lusitano, golega, portugal
Lusitanot kaupunkiarkkitehtuurissa
Lusitanojen kasvatus on voimissaan. Neljän perinteisen siittolan lisäksi lusitanoja kasvatetaan pienissä yksityissiittoiloissa, joista osa vie rotua kunnianhimoisesti uusiin suuntiin. Perinteisten härkätaisteluhevosten rinnalle on kehittynyt yhä enemmän kansainvälistä arvostusta nauttivia dressage-lusitanoja.

instagram travel thursday, riitta reissaa, lusitano, portugal,
Lusitanoja kasvatetaan myös dressage-suuntaan mm Rubin geenejä hyödyntäen
lusitano, instagram travel thursday, riitta reissaa, lusitano, veiga
Veigan siittola on yksi Portugalin kuuluisimpia
instagram travel thursday, riitta reissaa, lusitano, portugal
Lusitanokasvattamon kauneutta: Monte Velho
Portugal on monipuolinen: mikäs sen hauskempaa, kuin päästä ratsastusreissullaan kokeilemaan uusia lajeja! Portugal on working equitation- työratsastuksen moninkertainen maailmanmestarimaa, jossa lajia voi kokeilla monella tallilla.


working equitation, lusitano, portugal, instagram travel thursday, riitta reissaa
Portugal on Working Equitationin johtava maa
Portugalilaisilla on hyvä maku: siniristilippu toimitti maan kansallislipun virkaa vuosina 1095-1143:)


Portugal, riitta reissaa, instagram travel thursday, lusitano
Portugalin lippu 1095-1143


14 kommenttia:

 1. Tässäpäs tuli uutta tietoa: en tiennyt, että Portugalissa ollaan noin hevoshulluja, enkä todellakaan tiennyt heidän edellisen lipun olleen lähes Suomen lipun kaltainen :) Aika hienoa, että joissakin kouluissa jopa opeteaan ratsastusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin yllätyin lippuhavainnosta. Hauska knoppi:).
   Ja taitaa olla niin, että kulttuurien vahvuus perustuu lasten "kylvettämiseen". Hienoa, että osaamisesta ja arvoista ollaan ylpeitä:)

   Poista
 2. Portugalin oma hevosrotu. Mielenkiintoista. Enpä olisi myöskään sitä tiennyt. Portugali on maa joka kiinnostaa joka solulla.

  VastaaPoista
 3. Oi, Portugali, minä vasta haaveilen reissusta sinne! Jospa pääsisi tässä lähivuosina toteuttamaankin. Aina kun katselen lentoja vaikkapa Lissaboniin, on yhteydet jotenkin hankalia/kalliita sen hetkiselle budjetille. Mut joku päivä vielä :)

  VastaaPoista
 4. Se on totta: lentoyhteydet eivät ole houkuttelevimmasta päästä, mutta lopputulos on vaivan arvoinen👍

  VastaaPoista
 5. Minullakin on Portugali vielä käymättömien kohteiden listalla. Haavekohteita siellä on kuitenkin monta. Laita ihmeessä blogiisi kuvat isommaksi, jos suinkin pystyt, olisi ihana nähdä nämä kuvat oikein reilun kokoisina! :)

  VastaaPoista
 6. No sepä se, osuit naulan kantaan! En ole vielä keksinyt miten instakuvat saa blogiin suuremliksi😪
  Muilla ne on niin isoja ja komeita👍
  Muissa postauksissani kuvakoko on ol, mutta nämä igtt-tempaukset... koitan selvittää tämän ensi kuun tempaukseen mennessä.. ja OTAN VASTAAN NEUVOJA VIISAAMMILTA😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portugali on todellakin upea maa, ei voi kuin suositella!

   Mitä sitten tulee noihin kuviin, niin en ole varma miten blogger taipuu, mutta yrittäisin laittaa sivuille koko kuvan suoraan sen osoitteesta: https://www.instagram.com/p/BTjuvyrFLqP/?taken-by=riittaexplores

   Tällä tavalla on esimerkiksi omat kuvani linkitetty urlista: http://kohteenamaailma.fi/eurooppa/retkeilya-norjassa/

   Poista
  2. Hei Rami, Kiitos vinkistä! Kokeilen tuota, josko vaikka onnistuisi!

   Poista
 7. Portugali on upea maa! Olen reissannut pariin otteeseen manner-Portugalissa ja lisäksi saarilla, mutta kun en hevosista paljoa ymmärrä, niin tässä olikin paljon uutta tietoa maan hevoskulttuurista. Tuohon siniristilippuun olen Portugalissa muutaman kerran vanhoilla linnoituksilla törmännyt.

  VastaaPoista
 8. Kiva, että arvostavat perinteitä ja esittelevät siniristilippuakin tuhannen vuoden takaa👍
  Portugalin saaret ovat harmi kyllä minulle vieras alue, mutta Azorit siintävät unelmissa. Siellä on upeita ratsasrusmaastojakin, kuulemma:)

  VastaaPoista
 9. Hevoshommista en mittään tiiä, mutta Portugali kiinnostaisi oikein kovasti! Itse olen käynyt vain Lissabonissa ja se ainakin vei sydämen! Tykättiin ihan hirmuisesti! Toki osansa oli varmasti 1v-hääpäivänvietollakin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hääpäivä auttaa asiaa:). Portugalissa on ihania kaupunkeja pitkin maata. Myös Unescon suojelemia "eläviä museoita"👍

   Poista