keskiviikko 11. joulukuuta 2019

USA-road trip, etappi 2: Matkalla Yellowstoneen


Juttusarja 10 päivän USA-road trip -reissusta jatkuu! Viime postauksessa hurautimme San Franciscosta Lake Tahoen kautta Nevadan Winnemuccaan. Nyt matka jatkuu, osoitteena Yellowstonen kansallispuisto.
riitta reissasi Yellowstonen kansallispuistoon
Good hair day in Yellowstone:)

Aamu valkeni Winnemuccassa aurinkoisena ja tie kutsui. Melko pian bongasimme tien vieressä Elko- kaupungin ja joukon stetsonpäisiä ratsastajia, jotka näyttivät kiertävän ravirataa. Mitä ihmettä?!? Kurvasimme välittömästi paikan päälle ja löysimme vuotuisen cowboy-tapahtuman moninaisine lajeineen, joukossa vasikanerottelua ja laukkakisa. Tapahtuma oli vasta alkamassa, joten emme ehtineet jäädä tempautumaan mukaan.

Welcome to the rodeo in Elko!

The rodeo was only starting when we were there

We found the local Boot Barn!
Ajopäivän piristysruiskeisiin sisältyi mm bensa-asemalla saamamme paikalliskommentti suomenkieliseen rupatteluumme ”You guys are not from Nevada, I can hear that – oh, your car is registered to California, ok!”. Miltäköhän suomenkieli oikeastaan kuulostaa Amerikan osavaltioiden murrekirjossa?
Traffic on the highway
One of the numerous pit stops for gas!

Hauskasta kommentista huolimatta täytyy ihmetellä, miten valtavan hyvin Suomi tunnettiin kaikissa vierailemissamme osavaltioissa oli sitten kyse huoltoaseman myyjästä, tarjoilijasta tai kauppiaasta. Kertoipa yelloswtonelainen matkamuistomyyjä kuuntelevansa joka aamu Sibeliuksen Finlandiankin – ja sanojensa vakuudeksi soitti meille kännystään näytteen.

West Yellowstone by night
Maailman ensimmäinen – ja vanhin – kansallispuisto Yellowstone levittäytyy kolmeen osavaltioon: Wyomingiin, Montanaan ja Idahoon. Saavuimme Montanaan West Yellowstonen kylään iltasella, majoituimme B&B-hotelliin ja suuntasimme paikallisbari Buffalo Bariin illalliselle. Näky oli kuin Klondyke-elokuvasta: baari pursui asiakkaita, pöydät notkuivat valtavia ruoka-annoksia, olutta piisasi ja koko komeutta vahtivat kahdessa nurkassa tuijottavat valtavat täytetyt biisonit!
Buffalo Bar interior design

riitta reissaa kosonen at Buffalo bar in Yellowstone
Vierailimme Yellowstonen puistossa kahtena päivänä tutustuen kahden ”silmukkareitin” antiin. Pysäytimme auton eri etapeille ja jaloittelimme ihmettelemään rikkipitoisia ja mutaa sylkeviä kuumia lähteitä, tunnin välein kymmenien metrien korkeuksiin purkautuvaa Old Faithful-lähdettä, kivettynyttä Mammoth-lähdettä, Yellowstone-järveä sekä jokea valtavine kanjoneineen ja vesiputouksineen. 
Riitta reissaa wearing House of Horses in Yellowstone
Hot spring, sulfur, mud, steam... in Yellowstone
 
Grand Canyon
Pisteenä i:n päälle otimme lähituntumaa biisoneihin, jotka valtasivat maantiet niin, että rangereiden oli tultava avaamaan reittiä tukevilla autoillaan.
The buffalos blocked the road several times

This is the safest distance to the buffalos...

Osa Yellowstonen eläimistä on niin tottunut autoihin (ja osa jopa ihmisiin), että onnistuimme kuvaamaan lähestulkoon hirvi-kaverikuvia. Biisonien kanssa kuvia ei pidä yrittää, ainakaan auton ulkopuolella.
Teen Yellowstonesta myöhemmin oman postauksensa.

Sain Yellowstone-visiitiltä mukaani myös harvinaisen matkamuiston: maantiepoliisin huomautuksen puuttuvista ajovaloista. Löysin ajovalonappulan samaan aikaan, kun taustapeilissä alkoi välkkyä kirkas sinivalkoinen poliisivalo. Ei muuta kuin ”pull over” ja papereita kehiin. Tonttuna turistina säästyin sakoilta, ja sen sijaan juttelimme mukavasti Suomesta ja murtomaahiihdosta. Seurue napsi ansiokkaasti kuvia tästäkin matkakokemuksesta!
riitta reissaa and the police in West Yellowstone
Oooops! Yes sir, the head lights, sorry!
Mukana matkassa lännenvarusteiden erikoisliike Western Spirit sekä suomalainen ratsastus- ja vapaa-ajanmerkki House ofHorses Helsinki.
Tiiviin kuvauksen koko reissusta voit lukea tästä. 
Ja edellisen etapin San Franciscosta Nevadaan tästä
Tässä linkki Idahon hevosajo-kohteeseen. 

2 kommenttia:

 1. Oliko Yellowstone upea? Olisi tarkoitus mennä muun muassa sinne ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yellowstone on tosi hieno! Sinne kannattaa suunnata vähintään pariksi päiväksi. Postaan sieltä vielä pari juttua lisää. Geyshir-juttu tuli ulos joulukuun lopussa, ja sen taisit huomatakin. Kiitos! Biisoneista tulee juttua kohtapuoliin:) Hyvää uutta vuotta!

   Poista