Tietoja minusta

Olen utelias ja kyltymätön ratsastuksen harrastaja. Ratsastusmatkailen ympäri maapalloa, treenaan perustaitoja Suomessa eri talleilla ja käyn kuuntelemassa huippuosaajien klinikoita.

Leipääni tienaan yliopistomaailmassa kauppatieteen professorina kehittyviä markkinoita tutkien. Olen naimisissa ja kasvattanut maailmalle kaksi tytärtä, joista toinen harrastaa ratsastusta ja lähtee välillä mukaani reissuun.Heräsin ratsastukseen vasta aikuisena, kävin alkeiskurssinkin 1980-luvulla reippaasti päälle kaksikymppisenä. Ruuhkavuosina lapsia hoitaessa ja väitöskirjaa työstäessä pidin kymmenen vuoden tauon ratsastustunneilta, mutta palasin satulaan tyttären mentyä alkeiskurssille.

Kiinnostuin ratsastusmatkailusta, koska halusin monipuolistaa harrastustani ratsastuskoulujen kaviouran ulkopuolelle. Lähdin kaverin houkuttelemana viikonloppuratsastusvaellukselle Viroon ja jäin koukkuun saman tien. Seuraavaksi suunnistin Mongoliaan ja sillä tiellä ollaan...

Olen kiinnostunut kaikista ratsastuslajeista. Opettelen koulua, esteitä, lännenratsastusta ja working equitationia - joskus olen kokeillut valjakoitakin. Ratsastuksen lajikirjo on rikkaus. Kaikki lajit kehittävät harrastajan perusratsastus- ja hevostaitoja. Pidän myös klinikoista, sillä niistä saan vinkkejä omaan ratsastukseeni ja virheiden korjaamiseen.

Ratsastusmatkat ovat lajin suola ja sokeri. Olen ratsastusmatkaillut lähes 20 maassa ja 30 kohteessa, ja matka jatkuu. Ratsastusmatkoilla yhdistyy kaksi parasta: matkailu ja ratsastus. Ratsastaja pääsee upealla tavalla sisälle eri maiden kulttuureihin, sillä hevonen yhdistää ja vaellusreitti vie usein keskelle autenttista hevosalan arkipäivää. On myös antoisaa tutustua uusiin hevosrotuihin ja huomata, että pienet ja sitkeät mongolianhevoset tai tarpaanit ovat omalla tavallaan yhtä vaikuttavia kuin korskea kouluratsastuslusitano.

Olen vaeltanut vuorilla, niityillä ja aavikoilla, laukannut merenrannoilla ja savannilla seeprojen ja kirahvien seassa, ajanut karjaa gauchojen kanssa, harjoitellut ”piffejä ja paffeja” lusitanoilla, opetellut lännenratsastusta lännenhevosilla, seivästellyt härkäfiguureja WE-tunneilla…. Matkat ovat olleet niin antoisia, että jos joskus tuntuu, että kaikkea on kokeiltu, aloitan kierroksen uudestaan…

Olen tehnyt melkein kaikki reissuni ruotsalaisen Horsexplore-ratsastusmatkatoimiston kanssa ja ryhdyin pari vuotta sitten Horsexploren edustajaksi Suomessa. Minut tapaa siis myös ratsastusmessuilla ja -tapahtumissa Horsexploren osastolla. Reissut edellyttävät paljon myös varusteilta, joten teenkin varusteyhteistyötä  ratsastustarvikeliikkeiden kanssa.

Postaan Riitta Reissaa -blogissani kaikesta kokemastani: ratsastusmatkoista, harjoittelusta ja klinikoista. Välillä sekaan tupsahtaa juttuja myös matkoista ilman hevosia. Tosin sielläkin kuvaan usein hevospatsaita…

Tervetuloa mukaan Riitta Reissaan maailmaan!
Riitta Reissaa, Riitta Kosonen


Blogiin liittyen ota yhteyttä Riitta Reissaa Facebook-sivulla tai riittairis(at)gmail.com

Ratsastusmatkoja voit tiedustella riitta(at)horsexplore.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti