keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Älä peru matkaasi, vaan siirrä se!


Koronavirus koettelee maailman terveyttä ja iskunkestävyyttä. Rajojen sulkeminen ja kanssakäymisen rajoittaminen saavat varmasti sairastumispiikit pienenemään. Jonain päivänä, ehkä syksyllä, ehkä jo kesällä, kriisi selätetään.

Kovilla otteilla on hintansa. Yrittäjät myös hevosalalla pelkäävät yrityksensä puolesta. Kun ihmiset eivät liiku, kauppa ei käy, mutta kulut juoksevat. Hevosalan yrittäjät tarvitsevat jatkuvasti asiakkaita kaikkialla maailmassa.
Ratsastussafarit työllistävät paikallisia


Hevoset tarvitsevat päivittäin ravinteikasta syötävää, hoitoa ja liikuntaa. Siihen tarvitaan rahaa ja henkilökuntaa. Ratsastusmatkakohteissa hevosten hyvinvointi rahoitetaan pitkälti matkailijatuloilla.

Moni paikoin tallit hoitavat muutakin kuin hevosia. Esimerkiksi Albaniassa vaellustalli majoittaa ratsastusreissaajat paikallisiin perheisiin, jotka saavat näin rahaa lastensa kouluttamiseen. Afrikan ja Mongolian tapaisissa köyhissä maissa ratsastussafarit ja -vaellukset työllistävät ja kehittävät paikallista asiantuntemusta.  Irlannin esteratsastustalli ja Unkarin lännenratsastustalli kouluttavat tulevia ratsastuksenopettajia. Lista jatkuu, kerrannaisvaikutuksia on paljon.

Kehittyneemmissäkin maissa ratsastuslomatallit ovat hyviä työllistäjiä. Portugal, Espanja ja Islanti ovat omine hevosrotuineen perinteikkäitä ratsastusmaita, joissa hevososaajia on paljon. Siellä moni alan ammattilainen löytää työtä matkailijoiden parista.  Portugalilaisella matkailutallilla työskentelee muun muassa olympiakouluratsastaja, joka on tallin oma kasvatti.

Kansalaiset ovat heränneet yrittäjien tilanteeseen: somessa on syntynyt yrittäjien tukiryhmiä, kansalaiset jättävät peruutetun konsertin lippunsa palauttamatta ja niin edelleen.

Ratsastusmatkatoimistot huhkivat töitä yötä päivää hoitaessaan asiakkaiden peruuntuvia ja siirtyviä matkoja. Samalla ne tukevat yhteistyötallejaan ympäri maailmaa.

Esimerkiksi Pohjoismainen ratsastusmatkatoimisto Horsexplore, jonka infopisteenä toimin Suomessa, laati välittömästi uudet matkaehdot, jotka tarjoavat lisää turvaa ja joustoa uusille varauksille ja auttavat matkailijoita siirtämään reissunsa ajankohtaa.

Mitä jos et tekisikään peruutusta vaan siirtäisit matkasi uuteen ajankohtaan? Tai hyödyntäisit jo nyt maaliskuussa Horsexploren 30 euron nopean varaajan alennuksen tulevaisuuden reissullesi? 

Hevoset ja maailman tallit kiittävät!
Varaa matkasi tästä:  Horsexplore
https://www.horsexplore.com/
Me lusitanotkin odotamme asiakkaita!

Romanian issikat valmiina palvelukseen!

Tervetuloa Ecuadoriin!

9 kommenttia:

  1. Meidän kohdalla Aurinkomatkat perui matkamme. Niin isolla firmalla kaikkien siirtäminen olisi varmasti mahdoton urakka. Kesäkuisen joogaretriitin taas sitten siirsimme syksylle. Onneksi loman siirtäminen on työssäni helppoa. Näin ei varmasti kaikilla ole. Varmasti on aina tapauskohtaista, miten on edes mahdollista toimia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Se on juuri näin. Ja hienoa, että ihmiset ajattelevat jo nyt aikaa koronan jälkeen:)

    VastaaPoista
  3. Korona kyllä vaikuttaa niin laajasti ja ne todelliset vaikutukset toki näkee vasta jälkikäteen. Toivottavasti talousahdingosta huolimatta aivan kaikki pikkuyritykset eivät ajautuisi konkurssiin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt omisi tärkeää löytää lääke tai rokote. Uskon että ollaan lähellä👍

      Poista
  4. Nyt kyllä eletään niin hämmentäviä aikoja. Itse en ollut ehtinyt varaamaan matkoja, mutta olisin sen varmasti siirtänyt perumisen sijasta jos mahdollista.

    VastaaPoista
  5. Meillä kävi tuuri, että kerettiin käydä Thaimaassa juuri ennen tätä kaikkea. Hämmentävää tämä kaikki. Kiitos, että kirjoitat tärkeästä aiheesta.

    VastaaPoista
  6. Vitsit, innostuin nyt tämän sun blogin ja oman Kenian ratsastuskokemukseni perusteella näistä ratsastusmatkoista. Pitää tutustua lisää, nyt on aikaa unelmoida ja lukea x)

    VastaaPoista
  7. Tilanne on nyt kovin haastava kaikille - mikä olisikaan sen mukavampaa kuin varata matkoja vaikka jo kesälle tai syksylle, mutta aikajänne on nyt niin sumuinen, ettei oikein mitään voi tehdä. Meillä pari matkaa on peruttu / perutaan varmasti matkanjärjestäjän toimesta, joten pitää sitten palata asiaan kun maailma joskus avautuu - voi olla, että se tapahtuu vasta vuonna 2021 :-(

    VastaaPoista
  8. Meille kävi niin, että ei saatu siirrettyä, oli pakko peruuttaa.

    VastaaPoista