maanantai 8. heinäkuuta 2019

Aino Nations Cup 2019: makupaloja lauantailtaOlipa hienoa saada kansainvälinen huippukisa Suomeen! Kävin Ratsastuskeskus Ainossa lauantaina nauttimassa kisatunnelmasta, jota ei vesittänyt edes hurja rankkasadekuuro. Hienosti järjestetyissä kisoissa oli helppo nauttia tyylikkäästä ratsastuksesta, shoppailla expossa ja tavata tuttuja.
Tässä poimintoja tiiviistä kisapäivästä.
henri ruoste, aino nations cup, riitta reissaa, dressage,roble,
Henri Ruoste ja Roble nappasivat GP Special -kultaa
Kouluratsastus huipentui Prix A Tillander 1860 GP Special- rataan, jossa Suomessa harvakseltaan kisaava Henri Ruoste nappasi henkilökohtaista kultaa ja oli mukana voittamassa Suomelle joukkuehopeaa.
Ruosteen valmentama japanilainen Hiroyuki Kitahara oli hienosti kolmas.
Suomen joukkueessa ratsastanut Ville Vaurio kisaa nyt toista vuotta GP-tasolla ja ensimmäistä vuotta seniorina SM-kisoissa, jotka järjestää tänä vuonna Ratsastusseura Primus.

ville vaurio, riitta reissaa, aino nations cup, d'artagnan, dressage
Ville Vaurio & d'Artagnan tyyninä verkassa ennen kisaa
hiroyuoki kituhara, Huraca, aino nations cup 2019, riitta reissaa, dressage
Ruosteen valmennettavat: Hiroyuki Kituhara & Huracaan
 Ruotsin joukkue voitti täpärästi Suomen kunnon Finn-kamp –meiningillä.
Ruotsi vei joukkuekultaa
Erityisen iloisena maansa lippua heilutti Viron joukkue, jossa osa ratsastajista tirautti ilonkyyneleet suorituksensa jälkeen. Joukkueenjohtaja Eva-Maria Vint-Warmington kertoi urhean joukkueensa sisältäneen yhden GP-ensikertalaisen sekä toisen ratsastajan, jonka hevonen palasi nyt radalle kahden vuoden potilastauon jälkeen.

aino nations cup, eesti, viro, dressage, riitta reissaa,eva-maria vint-warmington
Iloinen ja tunteikas Viron joukkue
 
Seuraan kisoissa mielelläni verkka-alueen elämää. Tällä kertaa verkan seesteinen tunnelma tallentui pariin kuvaan

aino nations cup, ville vaurio, henri ruoste, riitta reissaa
Henri Ruosteen ja Ville Vaurion seesteistä verkkatunnelmaa

ville vaurio, henri ruoste,aino nations cup, riitta reissaa

ville vaurio, aino nations cup, riitta reissaa
Kouluratsastuskisassa nähtiin Blue Horse –taustaisia hevosia. Tähän linjaan on moni saanut tuntumaa myös Ratsastuskeskus Ainossa NIKA Equestrian-akatemiassa Eevamaria Porthan-Broddellin ja Karolina Liuksialan opetuksessa.

ville vaurio, henri ruoste, aino nations cup, riitta reissaa
Kerran vielä verkan "zen"
Prix de Bilto Big Tour 140 –estekisa ehdittiin ratsastaa tiivistunnelmaisena mittelönä juuri ennen hurjaa rankkasadetta, joka siirsikin kisaa seuranneen Juulia Jyläksen ja Suomen maajoukkuevalmentajan Ad van de Weteringin miniklinikan maneesiin.

Juulia korosti klinikassa ratsastajan motivaation ja tiimityön merkitystä niin joukkueessa, ratsukkona kuin valmennuksessakin. Ad painotti klinikan kaikille ratsukoille rentoutta ja pehmeän käden merkitystä.
SRL palkitsi Juulian klinikan päätteeksi mestariratsastajamerkillä, joita Suomessa on jaettu vasta 49 kappaletta liiton 100-vuotisen historian aikana.
Päivän parhaat huiskuhännät heilahtivat Petra Heikkisen ja Susanna Granrothin radoilla
Estekisan kuvapotpuri
Expo on mainio paikka päivittää varustetilanne ja tavata tuttuja. Paikalla oli tunnettuja laadukkaita yrityksiä. Suomalaista ratsastus- ja vapaa-ajan muotia suunnitteleva House of Horses-mallisto oli esillä  Horseline oy:n osastolla. Kauniit sadetakit taisivat käydä erityisen hyvin kaupaksi kesäsateen yllättämälle kisakansalle.
Lisää HoH-uutuuksia nähdään 10.7. uuden showroomin kesäjuhlassa Vuorimiehenkadulla. Yhtenä ohjelmanumerona kerron siellä Kavioliiton Katjan kanssa ratsastusmatkoista.

Expossa oli muuten paikalla myös suomalaisen ratsastusmuodin pioneeri, Porin Riding Sportin Anne Saarinen, joka tunnetaan kestävistä ja mukavista Ma-Nu –ratsastushousuista.

riitta reissaa, aino nations cup 2019, house of horses,
House of Horses oli hyvin esillä  Horseline Oy:n osastolla

Porin Riding Sport:n Anne on pitkän linjan ratsastusvaateammattilainen
Korumies-Arvi saapui paikalle lähes suorin vartaloin Irlannista, jossa työskenteli muutaman viikon paikallisella kilpatallilla. Reissu oli kuulemma ollut tehokas kieli – ja ratsastuskylpy, semminkin kun Arvi sai ratsastaa kahta nuorta hevosta päivittäin.
Syksyllä Arvin tie vie äijäreissuryhmän kanssa ratsastusviikonlopun viettoon Puolaan. Arvista kertova kirja myy kuulemma hyvin.
Nations Cupissa Arvi oli Katja Ståhlin haastateltavana Marko Björsin ja bloggareiden some-keskustelussa kertomassa somen hyvistä ja huonoista puolista uralleen.
Some on muuttanut paljon: ilman sosiaalista mediaa uransa alaoittanut Marko Björs joutui aikoinan tekemään itsestään brändin rahoittaakseen hevostoimintansa, kun taas nykyisin some nostaa ihmisiä pinnalle nopeasti. Kannattaa miettiä, mihin sosiaalista mediaa tarvitsee ja mitoittaa näkyvyys sen mukaan. Suuri näkyvyys tuo mukanaan myös negatiivista palautetta.

Arvi toi tervieiä Irlannista
Kisatunnelmia aistimassa olivat myös Ratsastusseura Primuksesta puheenjohtaja Sanna Kaisla sekä Piia Ahtee, joka toimii parin viikon kuluttua Primus Tallilla kisattavien kouluratsastuksen SM-kilpailujen johtajana 19-27.7.

Ratsastusseura Primus, riitta reissaa, dressage, aino nations cup
Ratsastusseura Primuksen Sanna Kaisla ja Piia Ahtee valmistautuvat kouluratsastuksen SM-kisoihin

2 kommenttia:

  1. Itse en valitettavasti päässyt paikalle mutta tätä lukiessa tuntui kuin olisin ollut siellä - niin hyvä yhteenveto!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Toivottavasti kisa järjestetään ensi vuonna uudestaan!

    VastaaPoista